Vinner av Årets Dyrefoto 2023

Vinner av Årets Dyrehelt 2023

Arja – omsorgshund på Langedrag:

I nominasjonen står det:

Arje er den rene omsorgshunden på Langedrag. I 2023 ble hun «mamma» til ulvevalpen Nare. Vi trodde at hun som 9 – åring ikke lenger orket å ta seg av flere dyreunger på gården. Men da ulvevalpen Nare trengte en mamma med pels og hale som aller mest, ga hun han det han trengte. Og selv om Nare nå er større enn Arja, er hun fortsatt hans «mamma».

 

Arja er en blanding av Jämthund og Østsibirsk Laika. Hun har være «mamma» for både elger, rådyr, villsvin, duer, revevalper og hundevalper (ikke sine egne). I år har hun tatt rollen som ulvemor og har vært en av de viktigste i livet til Nare.

 

Arja har et hjerte av gull og gir bort en del av det til alle som trenger det.

Vinner av Årets Ildsjel 2023 

Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge:

 I nominasjonen står det:


Dyrebeskyttelsen Norge har åpnet Norges første gratis veterinærklinikk for dyr av eiere som av ulike grunner ikke kan betale for veterinærbehandling. Lisaklinikken blir et tilbud til de dyrene som faller utenfor det kommersielle veterinærtilbudet som allerede finnes i Oslo. Man kan gjerne kalle det et slags Frelsesarmeen eller Blå Kors for dyr.

 

Lisaklinikken oppfyller virkelig Dyregallaens fokus; alle som har hjerte for dyr og som jobber for å fremme dyrevelferd og skaper engasjement.

 

 

Vinner av Ung Dyreelsker 2023

Marte Østby-Natten :

I nominasjonen står det:

Jeg vil nominere Marte Østby-Natten som årets unge dyreelsker med bakgrunn fra Mine Ville Venner og det hun viser av dyreglede der og hele det daglige liv ellers.

Mine ville venner er en TV-serie om Marte på sju år som lever med både tamme og ville dyr i Langedrag Naturpark. 

 

Vinner av Årets hederspris 2023

Live Bonnevie:

 

Live Bonnevie er nominert for sitt arbeid for hester gjennom podcasten «Hestenes Klan».

Live Bonnevie sier:

«Etter 40 år med hester er det er tid for å gi noe tilbake. Her er mine bidrag: 

Hestenes klan - Norges største podkast om hest og romanen med samme navn»

 

 

Live Bonnevie har de siste 25 årene jobbet i filmbransjen og har lang erfaring som kulturformidler, manuskonsulent og foredragsholder.

Hun har drevet med hester hele livet og for sin første roman Hestenes klan ble hun nominert til Debutantprisen 2010 av Kulturdepartementet

 

 

I podkasten Hestenes Klan møter du fagfolk og hestefolk fra hele verden som deler

unik kunnskap, innsikt og erfaringer.

Du har mer enn 175 episoder å velge mellom! 

 

Podkasten Hestenes Klan - en podkast om hester og hestefolk ble lansert 27. april 2020 og er i dag Norges største podkast om hest med sine 225.000+ nedlastinger og 100+ episoder.

 

Podkasten opparbeidet seg raskt et publikum i 28 land, og i forlengelsen av dette ble det 28. september i 2020 lansert en engelskspråklig søster-podkast Clan of the horses.  

 

Podkastene byr på perspektiver, men ingen fasit og filosofien er at jo bedre vi forstår hesten, jo bedre velferd kan vi tilby