For oss som elsker dyr! 


«Det er på tide at vi retter fokus mot de som bruker masse av sin tid på dyr generelt og hunder spesielt. Jeg har selv jobbet med flerfoldige arter og som trener, guide og yrkesutøver innen trening av dyr, har jeg sett hva dyr gir mennesker. Og jeg ser hva mennesker gir tilbake til både dyrene og deres eiere. Og jeg ser hvilket viktig rolle dyr har for mennesker.


Nå er det på tide å rette fokus mot hva dyr betyr for mennesker. Dyregallaen er for alle. Ikke bare de som viser seg på pallen med rosetter, pokaler og utmerkelser, men for de som  brenner for, engasjerer seg i, bruker tid på og som får beriket sitt liv og hverdag sammen med dyr.


Jeg har hatt med tusenvis av mennesker inn til ulver, gauper, rev, elg og mange andre arter. Barn har fått deltatt på livets start i geitefjøset, tøffe ungdommer har myknet opp i møte med dyreunger og masken får hvile i noen minutter, vi har tatt med gjester inn til gaupemor og unger og delt gyldne øyeblikk der forståelse, respekt og hjertevarme møter får oppstå. Jeg har fått bli med på livets start hvor dyreunger i alle former og fasonger ser dagens lys og den glede det bringer til de som får delta.  Jeg har fått delta på mange dyrs slutt på livet og dele triste og vonde øyeblikk med våre egne ansatte, gjester eller eiere av dyra og opplevd hvor sterke avtrykk dyrene setter. Jeg har sett hva dyr gir oss. Jeg har sett hva vi kan gi dem.


Jeg har trent utallige hunder og fått dele både eiers glede, forventninger, skuffelser, sorg og gleder. Jeg har sett yrkeshunder i deres arbeid og hvor viktige de er for samfunnet. Jeg har møtt mengder av mennesker som bidrar som frivillige innen opplæring og trening av hunder og jeg tror ikke så mange vet hva vi faktisk bidrar til og med. Det er nå på tide å løfte det opp og  frem». 


Gro Saugerud (starter av Dyregallaen)

Dette er Dyregalla 2023

Årets kategorier

1.

Kategori 1: Årets hundefoto / dyrefoto: 


Har du et bilde av en hund som betyr mye for deg? Eller et annet dyr? Hvilken historie ligger bak bildet? 


I denne kategorien kan du nominere en venn eller du kan sende inn ditt eget bilde. Bildet bedømmes etter disse kriteriene:

  • Motiv
  • stemning / følelse
  • historie (fortell oss gjerne historien bak bildet. Hvorfor/hva betyr dette bildet for deg?)
  • bildekvalitet


Bildet må være tatt av deg eller den som nomineres. Den som nomineres må samtykke til nominasjonen. Bildet må kunne legges ut på SoMe og kunne brukes i blogg og på våre nettsider i tilknytning til konkurransen. 

Bildet legges ved mailen som vedlegg i god oppløsning.


En fagjury vil gå gjennom alle bildene og plukke ut 10 bilder som vil gå videre til en avstemming på egen facebookside.  5 bilder med flest stemmer, vil gå tilbake til juryen som vil plukke ut 3 finalister Det vil kåres 3 finalister som vil bli invitert til Drammen 29.10. Finalistene vil få dekket festmiddag lørdag kveld og vinneren vil få premie og diplom som vinner av sin kategori. 4.


Kategori 4: Ung dyreelsker opptil 20 år.


God sportsånd, godt forbilde etc.


I denne kategorien teller ikke nødvendigvis topp-plasseringer på pallen, men relasjon og interesse for dyr.


Her kan man nominere «på grunn av» eller «til tross for».


Årets unge dyreelsker vil være den som har berørt, inspirert, motivert og satt dyret i høysetet. Det kan også være den som bruker masse tid i stall, fjøs, lufter alle nabolagets hunder, mater småfuglene gjennom vinteren eller viser et stort engasjement for dyr


Den som nomineres må samtykke til nominasjonen. Begrunnelsen må kunne legges ut på SoMe og kunne brukes i blogg og på våre nettsider i tilknytning til konkurransen. Den nominerte må også ha tillatelse fra sine foresatte om å kunne delta.


Vi mottar gjerne bilder som legges ved mailen som vedlegg i god oppløsning.


Øvre aldersgrense: Nominerte kan fylle 20 år i løpet av 2023.


2.

Kategori 2: Årets ildsjel: 


Innenfor alt arbeid med dyr legges det ned utallige timer med arbeid. Det kan være som arbeidsutøver for samfunnet, konkurranseutøver, frivillige som bidrar som besøkshund etc., jobber for dyrs velferd i en av landets mange organisasjoner, stiller opp på dugnad i hundeklubben; instruerer, avholder treninger og motiverer ander klubbmedlemmer på frivillig basis, man kan være en turvenn eller man kan ha bidratt til at eiere og dyr i nærmiljøet får tilgang til viktige goder og opplevelser.


Den som nomineres må samtykke til nominasjonen. Historien må kunne legges ut på SoMe og kunne brukes i blogg og på våre nettsider i tilknytning til konkurransen. 


Vi mottar gjerne bilder som legges ved mailen som vedlegg i god oppløsning.
5.

Kategori 5: Hederspris: 


Denne kategorien er åpen. Her kan man nominere noen som har stått frem og gjort en forskjell innen hund - og / eller dyretrening, opplysningsarbeid og satt et avtrykk i dyrenes verden. Jobber for bedre dyrehelse, dyrevelferd, avl, trening for å nevne noen forslag.


Den som nomineres må samtykke til nominasjonen. Historien må kunne legges ut på SoMe og kunne brukes i blogg og på våre nettsider i tilknytning til konkurransen. 


Vi mottar gjerne bilder som legges ved mailen som vedlegg i god oppløsning.

3.

Kategori 3: Årets Dyrehelt


Mange hunder gjør en uvurderlig jobb. Det kan være førerhunder, besøkshunder, lesehunder, terapihunder mm. I kategorien inngår også redningshunder, søkshunder, hunder i politiets / toll / forsvaret eller fengselsvesenets tjeneste. Vi strekker begrepet «yrkeshund» til alle hunder som gjøre en samfunnsnyttig tjeneste i liten eller stor skala. Innenfor kategorien Årets dyrehelt  kan inngå et dyr som har hatt stor betydning for noen og som har bidratt til mestring, livsglede eller et viktig vennskap.


Vi åpner også opp for at andre typer dyr som eks hest, katt mm. kan gjøre en samfunnsnyttig jobb og juryen er åpen for at andre arter kan bli med i nominasjonen.


Den som nomineres må samtykke til nominasjonen. Historien må kunne legges ut på SoMe og kunne brukes i blogg og på våre nettsider i tilknytning til konkurransen. 


Vi mottar gjerne bilder som legges ved mailen som vedlegg i god oppløsning.