Finalist Ung Dyreelsker

4 semifinalister

Vinneren offentligjøres under festmiddagen Dyregalla - 2022.


Festmiddagen er åpen for alle og du kan melde deg på her:

https://www.deltager.no/event/dyregalla_2022_29102022


I tillegg til å høre historien til samtlige finalister, vil Robert Sørlie holde 1 timer foredrag om sitt liv som verdens beste hundekjører! 

Dette er de 4 semifinalistene i kategoriene Ung Dyreelsker. Av disse vil 3 gå videre til finale, middag og kåring av vinner lørdag 29. oktober !Ung dyreelsker

  1. Henriette Skedsmo (finalist)
  2. Aurora Solgård (finalist)
  3. Julie T. Andersen
  4. Vårin S. Åsbakk (finalist)

Nominasjon 1

Aurora Solgård:

Aurora er 14 år og fikk sin første hund da hun var 10 år. 10 år gammel kom hun kom på søkskurs første gang med en lånt Border Collie.  Deretter kom hun med egen valp og trente hunden med ferdigheter som en voksen. Hun er nå i gang med hund nummer 2 og trener begge med stor iver. Det er agilty som har blitt sporten. Aurora har utpekt seg allerede som 10 - åring med å delta på alt av kurs og tilegnet seg kunnskap på et voksent nivå. Hun har tatt et stort ansvar for hundene sine og vier det meste av sin tid til å trene hund og lære alt om hund.

Nominasjon 3

Julie Thorsby Andersen:

Julie Thorsbye Andersen startet tidlig å ri. Hun begynte allerede å ri på en Shetlandsponni da hun var rundt to år. Etterhvert skaffet hun seg islandshest og fortsatte i morens fotspor. Julie er en ung islandshestutøver på høyt nivå. Hun er 13 år og Julie sier: «målet mitt er å bli en bedre rytter og utvikle meg sammen med hesten. Jeg satser også på NM» . Julie Thorsbye Andersen debuterte i juniorklasser på NM i 2021. Nå er hun på U23 laget og forbereder seg til årets sesong.

Nominasjon 2:

Vårin Skaugen Åsbakk:

Vil gjerne nominere min datter til ung dyreelsker.

Dette er ei jente på 10 år som har et stort hjerte for alle, og spesielt dyr. I en alder av tre år forårsaket hun maurinvasjon i heimen fordi hun syntes synd på maurene. (Ga døm saft fra barnehageflasken i en fin sti på trappa til døra og gangen)

Hun «ruget» på et ukokt egg i 1,5 da hun var ca 4 år gammel. Egget var med på lek og alt i håp om å få kylling (HELDIGVIS sprakk ikke egget)

I fjor da vi fikk to nye valper sov hun ute med dem i 3 netter fordi hun syntes synd på dem som måtte flytte fra Mamman sin og ville de skulle være trygge.

Hun sover ofte i huset til kaninene, i hengekøye i hundegården eller tar med seg en valp i teltet.

Vi har pr tiden 9 voksne huskyer og 5 valper. 6 kaniner og en skokk høner. Alle nyter godt av hennes kjærlighet og omtanke!

Nominasjon 4

Henriette Skedsmo:

Jeg stemmer på Henriette Skedsmo som ung dyreelsker. Dette gjør jeg fordi hun gjør alt for bikkjene sine og elsker hunden sin Gaia veldig mye. De gjør masse morro sammen som jakting, agility og masse ulike type turer.