Finalist Årets Ildsjel

5 semifinalister

 Vinneren offentligjøres under festmiddagen Dyregalla - 2022.


Festmiddagen er åpen for alle og du kan melde deg på her:

https://www.deltager.no/event/dyregalla_2022_29102022


I tillegg til å høre historien til samtlige finalister, vil Robert Sørlie holde 1 timer foredrag om sitt liv som verdens beste hundekjører! 

Dette er de 5 semifinalistene i kategoriene Årets Ildsjel. Av disse vil 3 gå videre til finale, middag og kåring av vinner lørdag 29. oktober !Årets Ildsjel

  1. Ekornhjelpen (finalist)
  2. Tor Danielsen
  3. Sofie Polmar (finalist)
  4. Øystein Johannessen
  5. Anne Grete Lindvik (finalist)

Nominasjon 1:

Anne Grete Lindvik:

Anne Grete jobber på Langedrag og har gjennom mange år bidratt til gode opplevelser for besøkende. Hun er kanskje mest kjent for sin jobb som «elgmamma» og hun har flasket opp en rekke elgkalver og dyreunger. Hun har et ekstremt varmt og godt hjerte for dyr og fortjener pris for sitt arbeid. Hun har bidratt til at mange dyreunger har fått vokse opp og fått en ny sjanse. Hun har flasket opp elg, rådyr, villsvin, rev, due og mange fler. Med sitt varme hjerte formidler hun til gjester og ansatte om dyr og natur og når ut til mange med sitt budskap.

Anne Grete har brukt mye av sin tid med å våke over dyreunger som trenger masse ekstra for å overleve. Deretter bruker hun enda mer tid for å få de trygge, dekke deres behov for å kunne utføre deres naturlige behov og i perioder med pleie av syke eller nyfødte dyreunger, har døgnet flere våkentimer enn godt er.

Hun har en engels tålmodighet og dyrene som vokser opp rundt Anne Grete har aldri hørt et vondt ord eller hevet røst. Anne Grete ble kanskje mest kjent for historien om Svea - elgen som ble forlatt av moren sin og kom til Langedrag kun et par dager gammel. Anne Grete ble hennes mamma og etterhvert ble hun bestemor til hennes elgkalver. Det ble skrevet side opp og side ned i aviser og ukeblader og denne spesielle båndet. Historien om Svea var og er spesiell - men det er allikevel bare en bitte liten del av Anne Gretes liv med dyr. Hallingdølen skrev en gang om Anne Grete og elgene: «Du trur det ikkji før du får se det…» Og det dekker egentlig det meste.

Nominasjon 5:

Ekornhjelpen:

Ekornhjelpen ble etablert våren 2019 og er basert på frivillig arbeid. Ekornhjelpen bistår med hjelp til selvhjelp, slik at de ekornene som ikke klarer seg selv, får den bistanden de trenger inntil de kan slippes ut.

Når en ekornunge mister moren sin, er den i desperat trøbbel. Den beste sjansen for å overleve vil være at en redningsmann som deg finner noen med erfaring som kan hjelpe ekornet tilbake til naturen, når den er stor nok til å klare seg selv. Ekornhjelpens fosterhjem er frivillige som får veiledning og som oppsøker veterinær om ekornet trenger hjelp.

Formålet er å bidra til å øke ekornbestanden, hjelpe enkeltindivider som er skadet, syke og/eller trenger støtte for å overleve før de slippes tilbake i naturen.

Nominasjon 2:

Tor Danielsen:

Tor Danielsen er nominert for å være med å bringe fokus på positiv trening i fuglehundtreningen.

Nominasjon 3:

Sofie Polmar:

Positiv dyretrener som blant annet jobber på scenen og i filmbransjen.

Sofie Polmar er dyreansvarlig i nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott».

Selv eier hun en islandshest, og har dobbel bachelor i film. Polmar har jobbet som dyretrener i mange år, og holder kurs i triksetrening og klikkertrening av hund og hest.

Nominasjon 4:

Øystein Johannessen:

Han er Fysioterapeut og ansvarlig for dyreassistert omsorg for Villa Skaar. Han har en svært sentral rolle innenfor dyreassistert omsorg og har bidratt til økt bruk og forståelse for bruk av dyr i denne tjenesten. Han har selv en hund; Bellman, som er en åtte år gammel border collie og terapihund som jobber med eldre og demenssyke. Bellmann stimulerer til aktivitet og gir økt livsglede for beboerne på Villa Skar Sykehjem, og har mange ganger erstattet beroligende medisiner.

Øystein er fysioterapeut med spesialisering innen demensomsorg og eldres helse. Han har lang erfaring med dyrearbeid i skoler, bedrifter, samt helse - og omsorgssektoren.