Finalist Årets Dyrefoto

           

5 semifinalister

Vinneren offentligjøres under festmiddagen Dyregalla - 2022.


Festmiddagen er åpen for alle og du kan melde deg på her:

https://www.deltager.no/event/dyregalla_2022_29102022


I tillegg til å høre historien til samtlige finalister, vil Robert Sørlie holde 1 timer foredrag om sitt liv som verdens beste hundekjører! 


Dette er de 5 semifinalistene i kategoriene Årets Foto. Av disse vil 3 gå videre til finale, middag og kåring av vinner lørdag 29. oktober !Årets dyrefoto

  1. Laila Bruun ("Vannhund") (finalist)
  2. Renate Larsen (2 ridgebacker) 
  3. Laila Bruun ("Du og jeg") (finalist)
  4. Sofie Tjemsland(sheltie)
  5. Caroline Solum (hund speiler seg i vann) (finalist)


Renate Larsen (to ridgebacker i hjerte)

Laila Bruun ("Vannhund")

Med denne teksten ønsker jeg å nominere dette bildet

«Vannhund"

Det våte element så vakkert det er, gleden var dobbel når du var der.

Du løpte så solens alle stråler speilet seg i vannspruten og med lykkelig blikk var du eier av det våte element. Du jaget det, du mestret det, du nøt det. Men tiden lar seg ikke styre - så som din hud blev favnet av vannet blev du i livet favnet av min kjærlighet og Laila Bruun favnet all din glede og lykke i dette bildet av mitt vakreste minne av deg. Elskede Bruno døde i mars 2022 i bildet lever minnene.

Sofie Tjemsland:

Jeg ønsker å nominere søsteren min Sofie Tjemsland, som har tatt dette nydelige bildet. Dette er Kira som hun dessverre mistet nylig etter alvorlig sykdom.

Caroline Solum:

Aiko blanding mellom husky og lapphund.

Storsjarmøren.

Laila Bruun:

«Du og jeg»

Jeg ønsker å nominere Laila Bruun til Årets dyrefoto. Bildet jeg vil nominere betyr enormt mye for meg. Bildet ble tatt i 2018 da jeg helt nylig hadde startet min lille bedrift, Eva Lynn Hundetrening. Samme år hadde jeg fått en kronisk diagnose i tillegg til flere jeg hadde tidligere. Jeg var inn- og ut av sykehuset. Til tross for sykdom fikk jeg stablet de heller kjedelige restene av meg selv på beina, og kom i gang med å holde kurs. Hunden på bildet heter El Niño, og var og er sjela mi, servicehunden min, konkurransepartneren min i flere hundesporter, demohunden min på kurs, figuranthund for andre hunder som trengte hjelp av en slik. Han har hjulpet meg av med sokker og bukser, hjulpet meg ut av senga, opp av badekaret, dratt meg opp når jeg har falt i skogen, funnet igjen mine tapte eiendeler, funnet mine og andres katter, funnet hunder på rømmen, alt med like stor glede og entusiasme!

Han har hjulpet meg med klær inn og ut av vaskemaskinen, han har hjulpet andre gjennom mange år som min trofaste hjelper i min mangeårige jobb som støttekontakt. Han har reddet meg opp fra mørke kjellere, og reddet livet mitt gang på gang!

Han har hjulpet våre rescuekatter til å bli trygge hjemme. Er verdens tryggeste storebror for alle de andre dyra. Alltid positiv til alt uansett hva jeg har tatt ham med på. Han har konkurrert i 5 ulike grener, trent dobbelt så mange, og er verdens mest fantastiske engel i pels! Han har passet på oss alltid. Det finnes i grunn ikke ord nok til å forklare hva han betyr for meg!

Vel hjemme, avtalte vi photoshoot med Laila. Vi var flere steder, og hun tok mange bilder, som jeg alltid vil være eksepsjonelt glad for. Ett av dem heter 'du og jeg'. Her fanget Laila Nin sin sjel, og vår relasjon så godt at jeg får tårer i øynene hver gang jeg ser det!

Nin er født 04.10.2008, så han fyller snart 14 år. Blanding av Dalmatiner og Engelsk Setter.

Jeg elsker alle bildene jeg fikk fra den photoshooten, og ser ofte på dem med kjærlighet. Flere av dem bruker jeg som profilbilder, bakgrunnsbilder, og som illustrasjoner for ulike ting. Men dette ene bildet, betyr ekstra mye for meg. Jeg synes hun får frem vår relasjon, hans godhet og kjærlighet så utrolig godt!